DesszertekKrémesSütés nélküli

Epres csokoládés panna cotta

A panna cotta egy zseniális olasz desszert, amit kevés hozzávalóból, rövid idő alatt készíthetsz el, sokféleképpen. Ha több rétegtű panna cottát készítesz, csak arra kell nagyon figyelni, hogy az alsó rétegek eléggé megdermedjenek mielőtt ráteszed a következőt. Ízlés szerint gyümölcsökkel is variálhatod. Én most egy fehér-étcsokoládés panna cottát készítettem epres zselével a tetején.   Epres,…

Tovább olvasom
FőételekSertés

Karaj tejszínes gombamártásban

Ha szereted a gombát és a krémes ételeket, ez az egyszerű, tejszínes gombamártásban párolt sült-karaj is ízleni fog. A karajszeletekkel együtt egyszerű, mégis nagyon finom és laktató ebéd vagy vacsora alapja lehet. Ízlés szerint burgonya, rizs vagy tészta körettel is kínálhatod. Gyorsan elkészül, így hétköznapra is tökéletes választás lehet. Karaj tejszínes gombamártásban Hozzávalók 4 főre:…

Tovább olvasom
DesszertekKrémesPiskóta

Málnás túrós szelet

Könnyű málnás túrós szelet ami veri az összes cukrászdai gyümölcsös süteményt. Egyszerűen mennyei, és egy szelet biztos nem lesz elég belőle senkinek. Tökéletes választás, a hétvégi ebéd megkoronázásaként, vagy családi ünnepek, összejövetelek alkalmával. Málnás túrós szelet Hozzávalók (kb. 35×30 cm-es tepsihez): A piskótához: 4 tojás 25 dkg cukor 10 ek. langyos víz 20 dkg liszt…

Tovább olvasom
DesszertekTorták

Joghurtos meggyes pitetorta

Az elkészítéséhez egy kézi habverőre és egy tálra van szükség. 5 perc alatt összeállítható, utána csak azt kell türelmesen kivárni amíg megsül és kihűl 🙂 A tésztában lévő joghurtnak és olajnak köszönhetően jó pár napig puha marad. Aki édesebben szereti tehet bele egy kicsivel több porcukrot. Joghurtos meggyes pitetorta Hozzávalók (26-cm-es tortaformához): 3 tojás 1…

Tovább olvasom
DesszertekKrémesPiskótaSütés nélküli

Nyári tiramisu

Itt a nyár, ilyenkor jöhetnek a klasszikus tiramisu könnyedebb, gyümölcsösebb változatai. A nyári meleg miatt a tojást habtejszínre cserélhetjük így nem kell tartanunk a nyers tojástól sem. A gyümölcsöket ízlésünk szerint variálhatjuk, készülhet egyfélével, vagy sokfajtából vegyesen. Nyári tiramisu Hozzávalók 4 főre: 10 dkg babapiskóta (vagy házi piskótalap kockákra vágva) 25 dkg mascarpone 2 ek.…

Tovább olvasom
FőételekSzárnyas

Csirkemell parmezános bundában

A kellemes ízű, kissé roppanós, aranyló bunda és a friss káposztasaláta, valamint a burgonyapüré krémes együttese jó így együtt. Ne helyettesítsd a pürében vajat margarinnal! Vajjal sokkal finomabb a püré íze. Csirkemell parmezános bundában Hozzávalók 4 főre: 8 szelet csirkemell filé só liszt 2 egész tojás panírmorzsa két bő maroknyi reszelt parmezán sajt zsiradék a…

Tovább olvasom
DesszertekPalacsinta

Túrós gofri citromos túrókrémmel és gyümölcsökkel

Egy kis túróval felturbózva, és friss gyümölcsökkel tálalva reggelinek is tökéletes. Nagyon szeretjük, eperrel, barackkal de akár áfonya, szeder és ribizli is kerülhet rá. Túrós gofri citromos túrókrémmel és gyümölcsökkel Hozzávalók 6-8 főre: 4 db tojás 1 csipet só 16 dkg cukor 20 dkg túró (zsíros) 2 csomag vaníliás cukor 20 dkg vaj (vagy margarin)…

Tovább olvasom
EgytálételFőételekSertésSzárnyas

Dubarry csirkemell

A Dubarry csirkemell az egyik kedvenc ételem. Tejföl helyett sűrű főzőkrémet is keverhetünk a besamelmártáshoz, elrontani az sem fogja. Egyszerű, laktató és nagyon finom. Dubarry csirkemell Hozzávalók 4 főre: A húshoz: 2 db csirkemell (egész, filé) étolaj só A karfiolhoz: 1 kg karfiol só A besamelhez: 8 dkg vaj 6 dkg búzaliszt (BL55) 2 dl…

Tovább olvasom
FőételekSzárnyas

Roston csirkemell, burgonya-répa rösztivel és tükörtojással

A sült húsokat mindenki szereti, a rösztit és a tükörtojást sem kell bemutatnom. A répából és a burgonyából nagyon finom lett a röszti, melyhez jól illik a fokhagymás tejfölös mártogatós. A tükörtojás meg csak a pont az i-re, nagyon jól illik az előzőekhez. Próbáljátok ki ti is:) Roston csirkemell, burgonya-répa rösztivel és tükörtojással Hozzávalók 4…

Tovább olvasom