Egyszerűen, gyorsan el lehet készíteni, és isteni finom hagyma krémleves készült nálunk ebédre. Mióta megismertem ezt a receptet, ez az egyik kedvenc ételem.
Hagyma krémleves
Hozzávalók 4 főre:
2-3 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál rizsliszt (finomliszttel is készíthető)
1,5 liter húsleves (vagy erőleves/húsleves kockából készült „leves”)
2 dl főzőtejszín
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 2-3evőkanál rizsliszttel elkeverjük. (vigyázzunk, hogy ne égjen meg)
Felöntjük kb. 2dl meleg húslevessel és botmixerrel eldolgozzuk, hogy krémes állagú legyen.
Hozzáadjuk a maradék húslevest és a főzőtejszínt, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellet főzzük tovább. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Sajtos pirítóssal kínáljuk.