Egyszerűen isteni ez az édes-krémes túrótorta a savanykás málnaöntettel a tetején. Szezonban sok friss málnával megpakolva mennyei.
Krémes túrótorta málnaszósszal
Hozzávalók 24-26 cm-es tortaformához:
40 dkg natúr krémtúró (lidl)
3 dl tejföl
1/2 vanília kikapart magjai (vagy 2 cs. vaníliás cukor)
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
12-15 dkg cukor (ízlés szerint)
2 tojás
2 nagy ek. liszt
A málnaszószhoz:
30 dkg mirelit málna
10 dkg cukor (ízlés szerint)
1 dl víz
pár csepp citromlé
A díszítéshez:
málnaszemek
Elkészítés:
A krémtúrót kikeverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a citrom reszelt héját és levét majd simára keverjük. Beleszitáljuk a lisztet is, és csomómentesre keverjük.
A masszát, kivajazott, kilisztezett 24-26 centiméteres tortaformába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, mikor a közepe már nem folyós, de még nem pirult meg. A formában hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Amíg sül/hűl elkészítjük a málnaszószt. A mirelit málnát a vízzel és a cukorral együtt alacsony lángon feltesszük melegedni. Amikor a málna szétesik, már folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda. Pár csepp citromlevet csepegtetünk hozzá, hogy megőrizze élénk piros színét. Ha összeforrt, egy szitán átpasszírozzuk, így kiszűrve belőle a magokat. A szószt hűtőbe tesszük felhasználásig.
A kihűlt túrótortát porcukorral, málnaszósszal és málnaszemekkel díszítve kínáljuk.