Könnyed, krémtúrós almás palacsinta készült nálunk egy laktató leves után, főfogás helyett. Ebből a mennyiségből 12 darab jön ki, tehát nagyobb étkűek, duplázzanak a recepten. Ízlés szerint vaníliás cukorral is ízesíthetjük. (Akár a citrom helyett)
Krémtúrós almás palacsinta
Hozzávalók 3-4 főre:
25 dkg natúr krémtúró (Aldi)
1 csipet só
3 ek. porcukor
1/2 citrom reszelt héja
1 db tojás
10 dkg liszt
1 kk. sütőpor
kb. 0,5 dl tej
1 db alma
1 dl olaj
A tálaláshoz: (ízlés szerint)
alma
juharszirup
fahéjas porcukor
Elkészítés:
A krémtúrót kikeverjük a sóval, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és az egy tojással. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és kikeverjük. Tejjel hígítunk rajta, de csak annyira, hogy sűrű, kanállal adagolható tésztát kapjunk. A végén beleforgatjuk a nagy-lyukú reszelőn lereszelt almát is.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a masszából egy nagyobb evőkanállal egy-egy kupacot teszünk bele, amelyet kissé ellapítunk. Kb. 10 cm átmérőjű korongokat kapunk. Mindkét oldalán néhány perc alatt aranyszínűre sütjük.
Sima vagy fahéjas porcukorral meghintve, friss almával megszórva, esetleg egy kis juharsziruppal megöntözve kínáljuk.