Egyszerű kukoricás tallér készült. Reggelinek, ebédnek is elkészíthető, édeskés falatok.
Kukoricás tallér
Hozzávalók 4 főre:
35 dkg csemege kukorica
20 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyem
2 tojás
120 ml tej
1 tk. só
1 kk. bors
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz: (ízlés szerint)
tejföl
Elkészítés:
A petrezselymet felaprítjuk. A hozzávalókat a kukorica kivételével egy tálba tesszük, majd csomómentesre kikeverjük. Végül beleforgatjuk a kukoricát is.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd egy evőkanál segítségével kisebb halmokat rakunk bele a masszából, és kicsit elterítjük. Egyszerre 3-4 tallért sütünk.
Mindkét oldalán aranyszínűre sütjük, majd papír törlőre szedjük, felitatjuk róla a felesleges olajat.
Ízlés szerint tejföllel vagy reszelt sajttal kínáljuk.