Roppanós mogyorós keksz nutellával a tetején. Érdemes kipróbálni, igazi mogyorós finomság. A mogyorókrémet viszont mindenképpen csak akkor tegyük a tetejére amikor kínáljuk, addig csak “pucéran” pihenjen a sütis dobozban.
Nutellás mogyorós keksz
Hozzávalók kb. 30-40 darabhoz:
12 dkg puha vaj (vagy margarin)
6 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. mogyorókrém (nutella)
1 tojás
1 ek. tej
25 dkg liszt
5 dkg darált mogyoró
1/2 cs. sütőpor
A hempergetéshez:
5 dkg durvára vágott mogyoró
1-2 ek. cukor
A tetejére:
nutella
Elkészítés:
A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a mogyorókrémet, a tejet és alaposan elkeverjük.
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, darált mogyoró) egy tálban elvegyítjük, majd a masszához adjuk és összekeverjük. Folpackba csomagolva 1 óráta a hűtőbe tesszük pihenni.
A tészta masszából dió méretű golyókat hengergetünk, majd a cukorral elkevert durvára vágott mogyoróba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, 4-5 cm helyet hagyva köztük, mert sütés közben terülni fognak. Mindegyik közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal. (jó mélyet, mert sütés közben úgy is feljön és csak egy pici marad)
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 12 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Fogyasztásig pléhdobozban tároljuk, és csak akkor töltjük meg a mélyedéseket nutellával.
Megjegyzés:
Pléh dobozban hetekig eláll.