Csokoládés-diós, sütés nélküli őzgerinc készült hétvégén desszertnek. Gyorsan elkészíthető, egyszerű finomság. Kezdők is bátran nekiállhatnak, mert elronthatatlan.
Sütés nélküli őzgerinc
Hozzávalók (1 őzgerinc formához):
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
4 dkg kakaó
1 csomag főzős csokoládés pudingpor
10 dkg darált dió
2 tojás
20 dkg babapiskóta
10 dkg háztartási keksz
Elkészítés:
A margarint, a porcukrot, a kakaót, a pudingport és a tojásokat vízgőz felett, folyamatosan kevergetve egyneművé főzzük.(ez kb. 20 perc)
A piskótát nagyobb a kekszet kisebb darabokra tördeljük. A diót durvára összevágjuk, majd a piskótával és a keksszel együtt egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a csokis krémet, és összeforgatjuk.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk (szétvágott erősebb nejlonzacskó is megteszi), úgy, hogy a forma szélein jócskán hagyunk ráhajtást.
A tálban lévő száraz hozzávalókra ráöntjük a csokis masszát, és alaposan összeforgatjuk. Megtöltjük vele az őzgerincformát, és a formába nyomkodjuk.
Ráhajtjuk kétoldalt a celofán széleit, és ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel a nejlont széthajtogatva deszkára borítjuk, és a celofán eltávolítása után szeletelhetjük.