A maradék sütőtök ötletes felhasználása. A sütőtökös rakott burgonya kolbásszal és virslivel és sok tejföllel az igazi.
Sütőtökös rakott burgonya
Hozzávalók 4 főre:
70 dkg burgonya
50 dkg sütőtök (sütve vagy főzve)
1 szál kolbász
2 db virsli
2-3 db főtt tojás
4 dl tejföl
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A sütőtököt szintén kockákra vágjuk, majd megfőzzük, vagy a sütőben puhulásig sütjük. (használhatunk maradék sütőtököt is)
A megfőtt és leszűrt burgonyát egy kivajazott hőálló edény aljába borítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a sütőtököt, majd megpakoljuk a karikára vágott virslivel, a felszeletelt kolbásszal és a főtt tojással.
A tetejére simítjuk a tejfölt (amit ízlés szerint sózhatunk, borsozhatunk), majd előmelegített sütőben 170 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
Friss tejföllel és savanyúsággal kínáljuk.