A pogácsa mellett a sajtos rúd az egyik legbiztosabb megoldás, ha vendégeket várunk, hiszen szinte mindenki szereti, illetve könnyen elkészíthető. Most egy finom szezámos sajtos rúd készült nálam, ami percek alatt el is fogyott.
Szezámos sajtos rúd
Hozzávalók 4-6 főre:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
4 ek. víz
2 ek. tejföl
1 ek. bor vagy ecet
só ízlés szerint (nálam 1 tk.)
A tetejére:
1 db tojás
reszelt sajt
fekete szezámmag (sima szezámmag is jó)
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük, és tésztát gyúrunk belőle. (fontos, hogy a margarin puha, szobahőmérsékletű legyen) A tésztacipót folpackba csomagoljuk, és egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap picit átgyúrjuk, és lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. Derelyevágóval vagy egy éles késsel csíkokra vágjuk.
A szezámos-sajtos tésztacsíkokat tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Finom, sós ropogtatnivaló.