A kókuszos narancszselés panna cotta egy könnyű desszert, ami sütés nélkül készül. A kókusz és a narancs nagyon jó párost alkot, igazi trópusi ízvilágú desszert lett.
Kókuszos narancszselés panna cotta
Hozzávalók:
(4-5 pohárhoz)
A kókuszos réteghez:
400 ml kókusztej
200 ml tejszín
2 tk. zselatin (Horváth Rozi)
2 lapos ek. eritrit (vagy cukor)
1 tk. vanília kivonat (elhagyható)
A narancs zseléhez:
5 db narancs
1 ek. zselatin
1 ek. cukor
Elkészítés:
A kókusztejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot (vagy eritritet) a vaníliát (vagy 1 vaníliás cukrot). Felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad.
Ha langyosra hűlt, elosztjuk 4-5 pohár aljában, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Ha a fehér réteg megdermedt elkészítjük a narancs zselét.
Négy narancs levét kifacsarjuk, majd egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk 1 narancs reszelt héját, a cukrot és a zselatint, majd addig melegítjük, míg a zselatin feloldódik benne.
A megmaradt 1db narancsot megpucoljuk, gerezdekre szedjük, majd tetszés szerint feldaraboljuk. (De akár karikákat is vághatunk az egész, megpucolt narancsból)
Minden pohárba teszünk a langyosra hűlt narancszseléből, majd beleszórjuk a narancs darabokat.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd hidegen kínáljuk.
Könnyű, friss desszert.