Omlós vaníliás karikákat készítettem, ami nagyon gyorsan elkészíthető és pléh dobozban sokáig eltartható. Igaz nálunk nem volt ideje pihenni, mert hamar elkapkodták a fiúk 🙂
Omlós vaníliás karika
Hozzávalók (kb.30 darabhoz):
A tésztához:
25 dkg puha vaj (vagy margarin)
15 dkg porcukor
1 csipet só
1 vaníliarúd magjai
2 cs. vaníliás cukor
2 kicsi tojás
35 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
1/2 tk. sütőpor
A csokoládé díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé
pár csepp olaj
Elkészítés:
A puha vajat tegyük egy tálba és a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a vaníliarúd kikapart magjaival keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el alaposan.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk a masszába és keverjük össze.
A masszát, töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle köröket egy sütőpapíros tepsire. (hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben kicsit terülni fognak) Viszonylag egyformák lesznek, ha a sütőpapír hátuljára egy alkoholos filccel előre megrajzoljuk az egyforma köröket, például egy pogácsa szaggató segítségével.
Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe ahol 10-12 perc alatt megsülnek. Vegyük ki a megsült süteményt és a tepsin hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, majd adjunk hozzá pár csepp olajat amitől szép fényes lesz. Töltsük egy zacskóba, majd csücskét kivágva díszítsük vele a sütemények tetejét.
Ha a csokoládé megszilárdult, az omlós vaníliás karikákat pléh dobozba tesszük ahol sokáig eltartható.