Nyáron, nem is kell több mint egy ilyen sütés nélküli finomság sok-sok málnával. A málnás tiramisu “málnamisu” krémje nem tartalmaz nyers tojást így bátran fogyasztható. (nekem fenntartásaim vannak a nyers tojás fogyasztásával kapcsolatban)
Málnamisu
Hozzávalók:
1 cs. cukrozott babapiskóta
500 g mascarpone
2 dl tejszín
10 dkg porcukor
A málnás sziruphoz:
20 dkg málna
2 ek. porcukor
70 ml víz
A rétegezéshez:
20 dkg málna
A tetejére:
málnaszemek
Elkészítés:
A sziruphoz a málnát a vízzel és a porcukorral összeforraljuk, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy a magok ne maradjanak benne.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Egy tálba rétegezzük a hozzávalókat az alábbiak szerint. A babapiskótákat egy-egy pillanatra a málnás szirupba mártjuk, majd egy sort leteszünk a tál aljára. Erre jön egy réteg mascarpones krém, majd málnaszemek. Újra babapiskótás réteg, krém, málnaszemek…stb. A legfelső réteg krém legyen.
Ha marad a málnaszirupból, tegyük vissza a tűzre, adjunk hozzá egy kávéskanál étkezési keményítőt, sűrítsük be és simítsuk a desszert tetejére. (Ezt sűrítés nélkül is megtehetjük, de akkor lecsurog a tál oldalán végig a desszert aljáig.)
Tegyük a hűtőbe pár órára de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta megpuhuljon.
Tálalás előtt a tetejét málna szemekkel díszítjük.