Ebben a cupcakeben az áfonya és a csokoládé alkot tökéletes duót, amit mascarpones krém koronáz meg.
Áfonyás-csokis cupcake
Hozzávalók (12 darabhoz):
A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1/2 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
12 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
2 dl natúr joghurt
1 dl tej
5 dkg olvasztott csokoládé
2 ek. kakaópor
1 marék áfonya
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 ek. porcukor
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
2 ek. áfonyalé vagy pár csepp lila ételfesték (elhagyható)
A díszítéshez:
pár szem áfonya
csokilevél
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit az áfonya és a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és kikeverjük. Belecsurgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és alaposan elkeverjük.
A csokoládés tésztamasszát muffin-papírral bélelt formákba adagoljuk. Minden mélyedést 2/3 részig megtöltve. Minden muffin tetejére 4-5 szem áfonyát teszünk, és félig belenyomjuk a masszába. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.
A tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálóval. A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd ízlés szerint színezzük áfonyalével vagy lila ételfestékkel.
A megszínezett mascarpones krémbe beleforgatjuk a tejszínhabot és óvatosan elkeverjük. A hűtőbe tesszük 20 percre.
A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a kihűlt muffinok tetejét. A habos cupcake-t áfonyaszemekkel és csokoládélevelekkel díszítjük.
Megjegyzés: