Egyszerű és finom almás-joghurtos palacsinta készült nálunk, ami egy laktató leves után tökéletes. Mi fahéjas porcukorral szeretjük.
Almás-joghurtos palacsinta
Hozzávalók 4 főre:
3 nagyobb alma
1,5 bögre liszt
2 kis dobozos joghurt
1 nagyobb tojás (vagy 2 db S-es)
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál cukor
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A tojást kikeverjük a joghurttal és a cukrokkal. (ízlés szerint kevés fahéjat is tehetünk bele)
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre kikeverjük. Végül beleforgatjuk a nagy-lyukú reszelőn lereszelt almát is.
Egy serpenyőt felhevítünk, majd vékonyan megolajozzuk. A masszából evőkanálnyi halmokat teszünk bele és a kanál segítségével óvatosan ellapítjuk, majd mindkét oldalán aranyszínűre sütjük a palacsintákat.
Porcukorral, vagy fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.