Egyszerűen és gyorsan elkészíthető habart krumpli leves bármelyik hétköznapra elkészíthető ebéd. Ráadásul ha utána egy kis palacsinta vagy rizskoch is kerül az asztalra biztosan örülni fog a család.
Habart krumpli leves
Hozzávalók 4 főre:
30-40 dkg krumpli
1 kisebb fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2-3 db virsli
őrölt pirospaprika
só, bors (ízlés szerint)
liszt
1 dl tejföl (+ a tálaláshoz)
étolaj
Elkészítés:
Az olajjal, hagymával és paprikával pörkölt alapot készítünk, majd beletesszük a megpucolt és kockákra vágott krumplit és a felszeletelt zöldségeket. Kevés vizet aláöntve tovább főzzük, közben ízlés szerint fűszerezzük.
Amikor a krumpli és a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, és felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk. Ha felforrt behabarjuk.
Habarás: 1 tk. lisztet elkeverünk 1 dl tejföllel, majd egy evőkanálnyi levest keverünk hozzá (hő kiegyenlítés) és a leveshez adjuk. Pár perc alatt összeforraljuk.
Friss kenyérrel és tejföllel a tetején kínáljuk.