A tejes pite receptje hasonló a palacsinta tésztáéhoz, csak ez afféle palacsintapite. Befőttel, és friss gyümölccsel kedvünkre ízesíthetjük. Nálam cseresznyés tejpite készült most de meggyel is nagyon finom lehet.
Cseresznyés tejpite
Hozzávalók 6 főre:
3 tojás
1/2 liter tej
10 dkg cukor
15 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg cseresznye
kevés margarin (a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a lisztet, majd apránként hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Palacsinta tészta sűrűségű tésztát kell, hogy kapjunk.
Egy pités tálat vagy egy tortaformát kivajazunk. Beleöntjük a tésztát a formába, és a tetején egyenletesen elosztjuk a kimagozott cseresznyét. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig majd 180 fokon további 30 percig sütjük a pitét lehetőleg légkeverésen.
Sütés előtt megszórhatjuk a piténk tetejét fahéjas cukorral, de sütés után porcukorral meghintve is finom.
A formában hagyjuk kihűlni. Langyosan és hidegen is nagyon finom.