A hétvégi vagy a hétköznapi családi ebéd egyik fénypontja a csirkepörkölt galuskával. Tejfölös uborkasaláta illik hozzá szerintem a legjobban de természetesen más salátával vagy savanyúsággal is kínálhatjuk.
Csirkepörkölt
Hozzávalók 4 főre:
8 db csirkecomb
2 fej vöröshagyma
3 ek. paradicsomsűrítmény vagy 1 db paradicsom
pirospaprika
só, bors
zsiradék (Zsír vagy olaj)
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk és 2-3 evőkanál zsiradékon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a csirkecombokat és addig pirítjuk, amíg kicsit kifehérednek.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockákra vágott paradicsomot vagy a paradicsom sűrítményt. Lefedve pároljuk. Ha szükséges, kevés vízzel felöntjük.
Ízlés szerint fűszerezhetjük még ha szükséges.
Ha a hús megpuhult, galuskával (vagy tésztával) és tejfölös uborkasalátával kínáljuk