A hétvégi vagy a hétköznapi családi ebéd egyik fénypontja a csirkepörkölt galuskával. Tejfölös uborkasaláta illik hozzá szerintem a legjobban de természetesen más salátával vagy savanyúsággal is kínálhatjuk.
Csirkepörkölt
Hozzávalók 4 főre:
8 db csirkecomb
2 fej vöröshagyma
3 ek. paradicsomsűrítmény vagy 1 db paradicsom
pirospaprika
só, bors
zsiradék (Zsír vagy olaj)
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk és 2-3 evőkanál zsiradékon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a csirkecombokat és addig pirítjuk, amíg kicsit kifehérednek.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockákra vágott paradicsomot vagy a paradicsom sűrítményt. Lefedve pároljuk. Ha szükséges, kevés vízzel felöntjük.
Ízlés szerint fűszerezhetjük még ha szükséges.
Ha a hús megpuhult, galuskával (vagy tésztával) és tejfölös uborkasalátával kínáljuk
Kedves Marci !
Szerintem sokunk kedvenc kajája ez. Nekem is.
Az utóbbi időben egyszerűen képtelen vagyok egy finom csirkepörköltet csinálni.
Ennek egyik fő oka ,hogy ezek a jószágok Pesten leg. íztelenek.
Már a színük is megmutatja ,tiszta fehér.
Ezért kénytelen vagyok ,mindenféle kieg anyagokat használni.
Kockákat ,ízesítőket.
Viszont ezektől ugyan ehető pöri lesz ,de nem csirke ízű.
Most azzal próbálkozom, hogy alaplét csinálok és ezzel öntöm fel.
Én pl a paradicsomot és paprikát ki szoktam pecázni . Mert utálom amikor pl a felpöndörödött héjakat látom.
Kíváncsi vagyok hogy sikerül?
Kedves Péter!
Köszönöm szépen a kedves szavakat 🙂
Mi is nagyon szeretjük.