Olvasztott csokoládéval és apróra vágott csokoládéval dúsított, étcsokoládé ganache-val bevont, csokoládés cupcake-t készítettem. Könnyen elkészíthető, mutatós desszert, amit akár szelet sütemény formájában is elkészíthetsz.
Csokoládés cupcake
Hozzávalók (kb. 18 közepes muffinformához):
A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1/2 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
12 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
2 dl natúr joghurt
1 dl tej
5 dkg olvasztott csokoládé
5 dkg apróra vágott csokoládé
2 ek. kakaópor
A csokoládé ganache-hoz:
150 g csokoládé
150 ml tejszín
A díszítéshez:
Fehér és ét csokoládéforgács
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és kikeverjük.
Belecsurgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és alaposan elkeverjük. Beleforgatjuk a csokoládé darabokat.
A csokoládés tésztamasszát muffin-papírral bélelt formákba adagoljuk. Minden mélyedést 2/3 részig megtöltve.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt amivel csomómentesre elkeverjük.
A kihűlt muffinok tetejét bevonjuk a fényes csokis mázzal, majd fehér és étcsokoládé forgáccsal díszítjük.