Isteni három csokis mousse, puha piskótán, csokoládé ganache-val megkoronázva. Azok is kértek belőle repetát, akik nincsenek oda a csokoládés süteményekért 😉
Érdemes kipróbálni. Nagyon-nagyon finom!
Csokoládés krémes szelet
Hozzávalók 8 főre:
A tortalaphoz:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 sütőpor
1 dkg kakaó
2 db tojás
Az étcsokoládé moussehoz:
1 tk. zselatin por
20 ml hideg víz
150 g étcsoki
120 g habtejszín (a csoki megolvasztásához)
160 g habtejszín (habbá verve)
A tejcsokoládé moussehoz:
1 tk. zselatin por
20 ml hideg víz
150 g tejcsoki
120 g habtejszín (a csoki megolvasztásához)
160 g habtejszín (habbá verve)
A fehércsokoládé moussehoz:
1 tk. zselatin por
20 ml hideg víz
150 g fehér csoki
120 g habtejszín (a csoki megolvasztásához)
160 g habtejszín (habbá verve)
A csokoládé ganache-hoz:
100 g étcsokoládé
100 ml habtejszín
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 30×30 cm-es szögletes formát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük kb.10-12 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt a csokival gőz fölött megolvasztjuk, a zselatint is alacsony lángon “felfőzzük” a vízzel és hozzáadjuk az olvasztott csokihoz.
A felverni kívánt habtejszínt robotgéppel habbá verjük és a csokis krémet 2 részletben hozzáadjuk, majd simára kikeverjük. A kész krémet a kakaós piskóta alapra simítjuk.
Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tej majd a fehér csokis réteget is. Amiket szépen egymásra simítunk.
Elkészítjük a a csoki ganache-t. A tejszínt egy kisebb lábosban felmelegítjük, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét, és addig keverjük amíg a csokoládé felolvad és egy szép fényes csokis mázat kapunk.
A megdermedt fehér csokoládés réteg tetejére simítjuk.
Ha mindhárom csokis réteg és a csokoládés máz is elkészült, akkor legalább négy órára hűtőbe tesszük (vagy egy egész éjszakára).
Ízlés szerint tej, ét és fehér csokoládé forgácsokkal díszítjük, majd szeletelve kínáljuk.
Szia Marcsi!
Nagyon tetszik ez a recept.
Szeretném elkészíteni anyósom születésnapjára egy szív alakú tortaformába.
Az lenne a kérdésem, hogy bevonhatom e fondanttal, elbírja-e a torta?
Vagy esetleg tegyek a rétegek közé, plusz piskóta réteget plusz a tetejére is?
Te mit javasolsz?
Eléggé kezdő vagyok még, ez lenne az első mutatósabb tortám és szeretném ha jól sikerülne.
Válaszodat előre is nagyon köszönöm.
Üdv: Kovács Andi