Nem volt itthon normál méretű gyümölcstorta formám csak mini méretű, ezért sima tortaformával oldottam meg így 1db 22 és 1 db 24 centis formát használtam az alább leírtak szerint.
Az édes piskóta és vaníliás krém mellé nagyon jól illet a kicsit savanykás kivi. Próbáljátok ki ti is ezt a klasszikus finomságot bármilyen gyümölccsel amit szerettek.
Gyümölcstorta kivivel
Hozzávalók 6 főre:
A tésztához:
15 dkg porcukor
3 db tojás
3 ek. forró víz
3 ek. olaj
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
A krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej
3 ek. cukor
A tetejére:
8-10 db kivi
1 ek. étkezési zselatin
1/2 dl víz
Elkészítés:
Az egész tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró vizet,és az olajat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. A gyümölcstortaformát (jelen esetben tortaformát) kivajazzuk, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kivesszük a formából és teljesen kihűtjük.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre felfőzzük.
Ha gyümölcstorta formát használtunk, akkor a pudingot a torta mélyedésébe halmozzuk és hidegre tesszük amíg megdermed.
A tortalapot ha sima tortaformát használtunk, egyel nagyobb kapcsos formába tesszük, és ráöntjük a vaníliás pudingot úgy, hogy körben a piskóta mellé is kerüljön belőle. Így körbeveszi a tortalapot és nem fog könnyen kiszáradni.
Hidegre/hűtőbe tesszük minimum1 órára, hogy a puding megdermedjen.
A zselatint forró vízben feloldjuk, majd egy szilikon ecset segítségével átkenjük vele a gyümölcsök tetejét, így elkerüljük, hogy kiszáradjon a gyümölcs.
Szeletelve kínáljuk.