A gofri és a tiramisu házasságából született az alábbi desszert. Nagyon finom lett a kakaós gofri kávéval átitatva és a könnyű mascarpones krémmel megkoronázva. Próbáljátok ki ha tehetitek.
Gofri tiramisu
Hozzávalók 6 főre:
A gofrihoz:
40 dkg liszt
3 tojás
12 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1/2 liter tej
1-1,5 ek. holland kakaópor (ízlés szerint)
3 ek. meleg tej
csipet só
A locsoláshoz:
2 dl kávé
1-2 ek. mandulalikőr (elhagyható)
A krémhez:
25 dkg mascarpone
4 db tojássárgája
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
200-250 ml habtejszín (vagy Hulala)
Elkészítés:
A kakaóport a 3 evőkanál meleg tejben csomómentesre kikeverjük.
A liszthez keverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a puha margarint, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fél liter tejet. Keverőgéppel alaposan, csomómentesre összedolgozzuk. Hozzáadjuk a feloldott kakaóport is és elkeverjük.
A tojások fehérjét egy másik tálban kemény habbá felverjük majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük, felforrósított gofrisütőben az első adag előtt kicsit kivajazva.
A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, majd gőzfürdő felett, állandó keverés mellett, keverjük jó habosra, és sűrűre. Ha már szép sűrű, vegyük le a gőzről és hűtsük ki egészen. (Ezzel a lépéssel azt érjük el, hogy ne nyersen kerüljön be a krémbe a tojás, illetve, hogy jó krémes legyen)
A mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a már kihűlt tojásos krémet.
A habtejszínt (Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként forgassuk hozzá a mascarponés krémhez.
Egy pillanatra mártsuk bele a gofrikat a kávéba majd rakjuk ki vele egy szögletes edény alját. Simítsuk rá a krém felét, majd újra egy sor megmártott gofri következik.
Végül fedjük be krémmel és szórjuk meg kakaóporral.
Tegyük pár órára a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön és az ízek alaposan összeérjenek. Tálaláskor ízlés szerint díszíthetjük még krémmel és gofrival és megszórhatjuk még egy kevés kakaóporral.