Két őszi gyümölcsből alkottam egy krémlevest. Igazi könnyű finomság lett,ami hidegen és melegen is egyaránt finom. Egy laktatóbb főétel mellé tökéletes választás.
Alma-körte krémleves
Hozzávalók 4 főre:
3 db nagyobb alma
3 db nagyobb körte
fél citrom leve
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. cukor
1 kk. őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 púpos ek. vaníliás pudingpor
2 dl habtejszín
Elkészítés:
A gyümölcsöket meghámozzuk, magházukat kivágjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk. A citromlével meglocsolva, annyi vízzel, hogy épp ellepje, pár perc alatt puhára főzzük. Ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel.
Közben a pudingport simára kikeverjük a tejszínnel.
A levest botmixerrel pürésítjük. A tejszínes pudingot pár evőkanál meleg levessel felhígítjuk, majd a többi leveshez csorgatjuk. Elkeverjük és hagyjuk besűrűsödni.
Melegen vagy hidegen, pár szelet friss gyümölccsel díszítve kínáljuk.