Egyszerű és mégis nagyon finom ételt készítettem. A köret természetesen sima kockára vagy hasábra vágott sült krumpli vagy tepsis krumpli is lehet.
Fokhagymás aprópecsenye csíkos krumplival
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg sertéscomb
5 dkg húsos szalonna ( kolozsvári vagy bacon)
6-8 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj vagy zsír
A körethez:
1 kg burgonya
Elkészítés:
A vékony metélte vágott szalonnát egy mélyebb serpenyőben kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd rádobjuk a megtisztított, kockákra vágott húst és erős lángon lepirítjuk.
Ezután 2 dl vizet öntsünk alá, és fedjük le.
Amíg a hús puhul, a burgonyát hámozzuk meg szeleteljük 3-4 mm vastagra és egy éles kiskéssel óvatosan irdaljuk be, Bő forró olajban süssük szép pirosra.
A megsült burgonyát félretesszük.
Amikor a húsról elpárolgott a folyadék, zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval, borssal, és áthevítjük.
A fokhagymás aprópecsenyét a krumplival és savanyúsággal tálaljuk.