Nagyon finom és mutatós tortát készítettem.
A vékony piskótán könnyű citromos-limeos ízesítésű túrós, görög joghurtos krém, majd finom mangó zselé található.
Ízlés szerint színes bogyós gyümölcsökkel díszíthetjük így lesz igazán mutatós.
A hűtés miatt tart kicsit tovább az elkészítése, ezért érdemes a felszolgálás előtti nap nekiállni.
Mangós-citromos túrókrém torta görög joghurttal
Hozzávalók 26cm-es tortaformához:
A piskótához:
2 db tojás
8 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
8 dkg cukor
A túrós-joghurtos krémhez:
1 nagy dobozos natúr görög joghurt
2 db 200-250g-os natúr krémtúró (Aldi)
2 dl habtejszín vagy hulala
1 csomag Horváth Rozi zselatin (15g)
1 dl víz
12 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 db lime reszelt héja
1/2 db citrom leve
A mangózseléhez:
1 doboz mangópüré (425g)
10 g por zselatin
1/2 dl víz
1 ek. cukor (elhagyható)
A díszítéshez:
2 dl habtejszín
gyümölcsök ízlés szerint
(kivi, mangó, barack, eper, áfonya, ribizli…)
durvára vágott pisztácia (elhagyható)
Elkészítés:
Készítsük el a tortánk alapját a piskótát.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral adjuk a tojásos masszához és keverjük ki a tésztát.
Egy 24-26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig.
Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet.
A tejszínt verjük habbá majd tegyük félre. (én ha habtejszínt használok és nem hulalát vagy cukrászhabot, akkor teszek bele fél csomag habfixálót is, hogy masszívabb habot kapjak)
A zselatint oldjuk fel a forró vízben.
A krémtúrót és a görög joghurtot tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a porcukrot a reszelt citrom és lime héjat és a citrom levét. Keverjük el, majd robotgéppel folyamatosan keverve csurgassuk hozzá a feloldott zselatint.
Végül laza mozdulatokkal forgassuk bele a habbá vert tejszínt is.
A kész krémet simítsuk a tortaforma aljába visszatett piskótára, majd tegyük a hűtőbe pár órára vagy egy egész éjszakára, hogy szépen megdermedjen.
Ha megdermedt a krém, készítsük el a mangós zselét a tetejére.
A mangózselét tegyük egy kisebb lábosba, majd adjuk hozzá a cukrot és a forró vízben feloldott zselatint. Melegítsük össze, de ne forraljuk fel.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kanalazzuk a túrós-görög joghurtos krém tetejére.
Tegyük be a hűtőbe dermedni.
Amikor szépen megdermedt, díszítsük a torta tetejét habbá vert tejszínnel és friss gyümölcsökkel.