Ha nyár, akkor lecsó. Ezt az ételt ezerféleképpen el lehet készíteni, én most egy lecsós karajt készítettem, amit sütőben sütöttem készre és sajt is került a tetejére. Kínálhatjuk rizzsel vagy burgonyakrokettel is.
Sajtos lecsós karaj
Hozzávalók 4 főre:
8 szelet sertéskaraj
1 ek. magyaros fűszersó
2-3 ek. liszt
1 ek. olaj vagy zsír
3 db tv paprika
2 db vöröshagyma
2 db paradicsom
1 ek. zsír
1 tk. fűszerpaprika
1 ek. sűrített paradicsom
Só, bors
1/2 szál kolbász
150 g sajt (trappista)
8 szelet bacon
Elkészítés:
Elkészítjük a lecsót.
A hagymát megtisztítjuk, és szintén apróra felkockázzuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot pedig kisebb darabokra vágjuk.
Serpenyőt hevítünk majd kevés zsiradékra hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
Az egészet megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a paradicsomot és sűrített paradicsomot. Főzzük pár percig, majd mehetnek hozzá a paprikák is. Készre főzzük a lecsót.
A karajt megmossuk, felszeleteljük, magyaros fűszersóval, borssal megszórjuk. Picit hagyjuk állni.
Lisztben megforgatjuk, pici zsiradékon serpenyőben átsütjük mindkét oldalát.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra légkeverés nélkül.
Egy tepsibe beletesszük a karaj szeleteket. Rákanalazzuk a lecsót, majd teszünk minden szeletre a vékonyra felszeletelt kolbászból és a baconből.
Lefedjük alufóliával és betesszük 15 percre a sütőbe.
Az idő letelte után levesszük róla a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük 10 percre, hogy a sajt szépen a tetejére süljön.
Ízlés szerinti körettel kínáljuk.