Mennyei diós étcsokoládés bonbon készült nálam. Szaloncukornak is elkészíthető, szép papírba vagy celofánba csomagolva akár a karácsonyfára is felkerülhet.
Diós étcsokoládés bonbon
Hozzávalók:
(kb 25-30 darabhoz)
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
1 tojás fehérje
1 narancs reszelt héja
1 narancs leve
1 ek. rum (vagy pár csepp rumaroma)
A bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a diót, a porcukrot, a reszelt narancshéjat.
A 10 dkg étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a diós keverékhez adjuk. Robotgéppel simára keverjük, közben hozzáadjuk a rumaromát és a narancs levét is. Alacsony lángon addig keverjük, amíg a porcukor teljesen felolvad (nem ropog a fogunk alatt.) Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pici sóval felvert kemény tojáshabot.
Hűlni hagyjuk, hogy formázható állagú masszát kapjunk.
Vizes kézzel golyókat, vagy szaloncukrokat formázunk a masszából.
A diós étcsokoládés bonbon-t (vagy szaloncukrot) olvasztott csokoládéba forgatjuk, és sütőpapíron, vagy rácson hagyjuk megszáradni.