Fehér karácsonyfát terveztem idénre, amihez ehhez illő szaloncukrot szeretnék, ezért készült egy adag fehér bonbon alakú szaloncukor, melyet celofánba csomagolva, vékony ezüst vagy arany szalaggal megkötve teszek fel a fára. Így olyan lesz mintha pici hógolyók lennének rajta 🙂 Nem mellesleg az íze is nagyon finom.
Fehércsokis mandulás bonbon
Hozzávalók:
(25-30 darabhoz)
10 dkg fehér csokoládé
15 dkg porcukor
15 dkg darált mandula (lehetőleg hántolt)
1 tojásfehérje
2 lime reszelt héja(vagy 1 citromé)
2 lime vagy 1/2 citrom leve
A bevonáshoz:
20-25 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
Egy edényben keverjük össze a porcukrot, mandulát, és a lime vagy a citrom héját és levét.
Vízgőz felett olvasszuk fel a 10 dkg fehér csokoládét.
Az olvasztott csokoládét adjuk hozzá a mandulás keverékhez, majd robotgéppel alaposan dolgozzuk össze. Alacsony lángon olvasszuk, kevergessük, míg a cukor teljesen feloldódik benne.
Adjuk a masszához a pici sóval felvert fehérjehabot, és jól keverjük el.(ezt már elég egy kanállal,nem kell a robotgéppel)
Hagyjuk hűlni,hogy jól formálható masszát kapjunk.
Vizes kézzel formázzunk belőle bonbon vagy szaloncukor méretű golyókat.Tegyük hűtőbe, hogy kicsit lehűljön és megkössön, majd mártsuk vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládéba. Sütőpapíron, vagy rácson hagyjuk teljesen megszáradni.
A tetejére, amíg még nem kötött meg a csokoládé bevonat, szórhatunk szeletelt mandulát, színes cukrokat, vagy kókuszreszeléket, ízlés szerint.