Fagylaltgép és mindenféle macera nélkül is fantasztikus jégkrémet készíthetünk. Semmivel sem bonyolultabb, mint összedobni egy turmixot. Csak pár perc munka, és mindenki örülni fog a végeredménynek.
Az édességbe kerülő cukor mennyisége az ízlésedtől és az eper édességétől függően változhat.
Eper jégkrém
Hozzávalók 6 főre:
20 dkg eper
1 dl joghurt
2 evőkanál cukor
Elkészítés:
Az epret csumázzuk ki, mossuk meg jó alaposan, majd tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a joghurtot és a cukrot. Turmixgép híján botmixerrel is összedolgozhatjuk. Ha elég selymes, adagoljuk jégkrémformákba.
(Ha nincs formánk, öntsük a masszát kisebb joghurtos poharakba, és mindegyik közepébe szúrjunk pálcikát.)
Mutatós jégkrémet készíthetünk ha pár darab epret picike cukorral pépesítve a jégkrém aljára rétegezzük.
Tegyük a mélyhűtőbe legalább négy órára, hogy megszilárduljon.
Ha kivesszük a fagyasztóból a formákat, rakjuk forró vízbe, hogy könnyedén le tudjuk venni a kész jégkrémről.