Puha, kelesztés nélküli fahéjas-túrós csiga sült ma nálunk. Ezt a receptet próbáltam már kakaós formában és már azon gondolkozom, hogy kókuszosan illetve valami sós ízesítéssel is kipróbálom majd. 🙂
Fahéjas-túrós csiga
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg liszt
50 dkg túró
1 dl tej
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
10 ek. olaj
1 csipet só
A töltelékhez:
2 ek. olvasztott vaj (vagy margarin)
8 ek. porcukor
2-3 ek. őrölt fahéj
Elkészítés:
A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán 5mm vastagra kinyújtjuk.
A tetejét lekenjük a felolvasztott de már nem forró vajjal. (így a porcukor és a fahéj majd szépen rá tud tapadni)
Egy szita segítségével megszórjuk a porcukorral és a fahéjjal. (ne sajnáljuk belőle)
Óvatosan az egyik végétől fogva feltekerjük, majd 2cm-es csigákat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Melegen a legfinomabb.