A megszokott élesztős kiflik után egy sütőporos verzióval próbálkoztam. A kettő azért nem összehasonlítható és számomra a kelt tésztás marad az igazi.
Füstölt sajtos, túrós kiflik
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg liszt
12,5 dkg túró
1 csomag sütőpor
0,5 dl tej
0,5 dl olaj
1 tojás
fél teáskanál só
A töltelékhez:
csíkokra vágott füstölt sajt
A lekenéshez:
1 tojás
A tetejére: (ízlés szerint)
reszelt sajt
szezámmag
köménymag
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A tésztát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk.
Mindegyik tésztacikkre egy-egy szelet sajtot teszünk és a vastagabb végénél fogva feltekerjük.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól kicsit távolabb. A tetejüket lekenjük a felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal,köménymaggal, szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A füstölt sajtos, túrós kiflik a túró miatt sokáig puha maradnak.