Könnyű, sütés nélküli finomság, igazi tavaszi-nyári desszert. Ízlés szerint szederrel ribizlivel, eperrel is elkészíthető. Diétázók a cukrot nyírfacukorral, xilittel is helyettesíthetik.
Joghurtos málnás zselé
Hozzávalók:
500 g görög natúr joghurt
4 ek. porcukor
50 ml habtejszín
60 g málna
2 ek. zselatin (Horváth Rozi)
A málnás öntethez:
60 g málna
3 ek. víz
1 tk. cukor
1 kk. étkezési keményítő + 1 ek. víz
A díszítéshez:
málna
tejszínhab
Elkészítés:
A zselatint a forró vízben feloldjuk.
A joghurtot egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a málnát és a tejszínt, majd botmixerrel összedolgozzuk.
Langyosra melegítjük, belekeverjük a feloldott zselatint majd poharakba adagoljuk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Amíg a joghurtos réteg dermed, elkészítjük a málnás öntetet.
A málnát a vízzel és a cukorral feltesszük melegedni. Amikor összeesett, hozzáadjuk a vízben feloldott étkezési keményítőt, majd pár perc alatt besűrítjük.
Egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele, majd a megdermedt joghurtos málnás zselé tetejére adagoljuk.
Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint díszítve kínáljuk.