Könnyű tésztájú kakaós gofri, ami reggelire és desszertnek is tökéletesen megfelel. Ízlés szerint kínálhatjuk lekvárral. gyümölcsökkel, pudingokkal, krémekkel, vagy csak simán porcukorral megszórva.
Kakaós gofri
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg liszt
3 tojás
12 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1/2 liter tej
1-1,5 ek. holland kakaópor (ízlés szerint)
3 ek. meleg tej
csipet só
A tálaláshoz:
tejszínes mascarponekrém
nutella
tejszínhab
lekvár
gyümölcsök
porcukor
Elkészítés:
A kakaóport a 3 evőkanál meleg tejben csomómentesre kikeverjük.
A liszthez keverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a puha margarint, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fél liter tejet. Keverőgéppel alaposan, csomómentesre összedolgozzuk. Hozzáadjuk a feloldott kakaóport is és elkeverjük.
A tojások fehérjét egy másik tálban kemény habbá felverjük majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük, felforrósított gofrisütőben az első adag előtt kicsit kivajazva.
A puha kakaós gofri, tejszínes mascarpone krémmel és bogyós gyümölcsökkel tálalva a legfinomabb.
Megjegyzés:
Tejszínes mascarponekrém:
250 g mascarpone, 250-300 ml habtejszín, 2-3 ek. porcukor, vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor. A tejszínhabot félig felverjük. A mascarponet kikeverjük a porcukorral és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínt és kikeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.