A palacsinta világnapja alkalmából egy nagyon finom, kakaós palacsintát készítettem trópusi gyümölcsökkel és narancsos tejszínes mascarponekrémmel töltve.
Finom desszert hétköznapokra és hétvégére egyaránt.
Kakaós palacsinta trópusi gyümölcsökkel
Hozzávalók 6 főre:
A palacsintatésztához:
25 dkg liszt
3,5 dl tej
1,5 dl szódavíz
2 db tojás
2 ek. kristálycukor
2 dkg keserű kakaópor
3 ek. olaj
A sütéshez:
olaj
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
3 ek. porcukor
1-2 narancs reszelt héja (ízlés szerint)
A töltelékbe:
2 db narancs
2 db kivi
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, habverővel simára dolgozzuk. Majd félretesszük és 30 percig pihentetjük ezalatt kicsit sűrűsödni fog. Kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat a szokásos módon.
Elkészítjük a krémet. A mascarponet kikeverjük a porcukorral majd hozzáadjuk az enyhén felvert tejszínhabot a narancs reszelt héját és együtt krémesre keverjük.
A narancsos mascarpone krémet habzsákba töltjük. A palacsintákat tetszés szerint hajtogatva megtöltjük a krémmel, és a felszeletelt kivivel és narancs gerezdekkel. Porcukorral megszórva, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.