A linzer egy örök klasszikus. Legyen az bármilyen ünnep vagy családi alkalom, bátran lehet belőle egy két adaggal készíteni. Kicsik nagyok kedvence, házi barack, ribizli vagy málna lekvárral töltve egyszerűen mennyei.
Linzer
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg vaj vagy margarin
2 tojássárgája
késhegynyi sütőpor
fél citrom reszelt héja
csipet só
A töltelékbe:
Lekvár (ízlés szerinti)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákat szúrunk belőle. Egy telit és egy lyukasat párban.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket kicsi helyet hagyva közöttük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Pléhdobozban napokig eláll.