Szinte minden háztartásban akadt már kicsit szikkadt, pár napos kalács. Készíthetünk belőle pirítóst lekvárral vagy akár egy finom máglyarakást, de most egy szuper felfújt receptet hoztam nektek.
Málnás kalácsfelfújt étcsokoládéval
Hozzávalók 4 főre:
1 db fonott kalács (szikkadt, maradék, bolti is lehet)
3 db tojás
5 dl tej
1 dl habtejszín
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg apróra vágott csokoládé vagy csokicsepp
5 dkg vaj
1-2 marék fagyasztott vagy friss málna
Elkészítés:
Egy tepsit vagy sütőformát alaposan kivajazunk. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, ezzel is elkeverjük.
A kalácsot szeletekre vágjuk, és a kivajazott tálba sorakoztatjuk. Meglocsoljuk a vaníliás-tojásos keverékkel majd megszórjuk a csokoládéval és a mirelit málnával. (Ha friss málnát használunk akkor azt a sütés vége felé vagy frissen tálaláskor is a tetejére pakolhatjuk)
A maradék vajat rámorzsoljuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva, vaníliafagyival vagy tejszínhabbal kínáljuk.
Megjegyzés:
Megéri kísérletezni az ízekkel. Készülhet ét-tej-fehér csokoládéval, málnával, eperrel, áfonyával szederrel…
Próbáljátok ki ha tehetitek.