Finom kakaós piskóta, könnyű túrókrém, málna öntet és szezonban természetesen bőven halmozzuk a tetejére friss epret is.
Málnás Túró Rudi pohárkrém
Hozzávalók (8-10 főre):
A kakaós piskótához:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 sütőpor
1 dkg kakaó
2 db tojás
A málnás réteghez:
40 dkg málna (mirelit)
8 dkg cukor (ízlés szerint)
pár csepp citromlé
4-5 ek. víz
A túrókrémhez:
40 dkg natúr krémtúró (pl: Lidl)
2 dl tejföl
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
2 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
1 dl víz
A díszítéshez:
tejszínhab
csoki forgács
málnaszemek
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Simítsuk vékonyan egy sütőpapírral bélelt tepsire, tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 10-12 perc alatt süssük meg.
Hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a málnás réteget.
A málnát tegyük egy kisebb lábosba, adjuk hozzá a vizet, a citromlevet és ízlés szerint cukrot. Alacsony hőfokon melegítsük, míg szétesnek a málnaszemek, és kicsit besűrűsödik. (pont mintha lekvárt készítenénk)
A tűzről levéve, passzírozzuk át egy sűrű szitán, hogy a magokat kiszűrjük belőle. Így egy sűrű de még kicsit folyós málnapépet kapunk. Tegyük félre.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint és időnként megkeverve hűtsük ki.
A krémtúrót keverjük össze a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével. Adjuk hozzá a langyosra hűlt zselatint és keverjük el benne alaposan.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk a túrós krémhez.
Vegyünk elő 8-10 poharat (attól függően, hogy mekkora adagokat készítünk és rétegezzük bele a desszertet.
Minden pohár aljába tegyünk piskóta darabokat, rá a túrós krémből, majd 1-1 evőkanál málnaszószt, és újra piskóta darabokat.
Töltsük fel a poharat a túrókrémmel, aminek a tetejére lezárásként málnaszósz kerül.
Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe, majd tejszínhabbal, málnaszemekkel és csokiforgáccsal díszítve kínáljuk.