Egy kis sósra vágytunk már, az egyik sós receptemből készült egy adag ropogós pizzás rúd. Jó kapós kis sós lett.
Ropogós pizzás rúd
Hozzávalók (8 főre):
50 dkg finomliszt
2 tk. só
20 dkg zsír (szobahőmérsékletű)
1 tojás
3 nagy ek. tejföl
2 dkg friss élesztő
1 tk. szárított oregano vagy bazsalikom (elhagyható)
A tetejére:
pizzaszósz
30-35 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és elmorzsoljuk.
A morzsalékos tésztát deszkára borítjuk és összegyúrjuk a tésztát.
A közepesen kemény tésztagombócot konyharuhával letakarva 15-20 percig pihentetjük.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük pizzaszósszal (ne sajnáljuk róla) majd megszórjuk reszelt sajttal.
Tetszés szerinti rudakat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. (Nem szükséges közöttük nagy helyet hagyni, nem növekednek meg sütés közben)
A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 perc alatt megsütjük a pizzás rudakat.