A málnás túróhab egy könnyű nyári desszert, ami akár télen is elkészíthető mirelit málna felhasználásával. Egy kiadósabb ebéd után is jólesik egy adag belőle.
Málnás túróhab
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg túró
200 ml tejszín
100 ml görög joghurt (vagy tejföl)
3-4 ek. porcukor (ízlés szerint)
1 cs. vaníliás cukor
1,5 tk. zselatin
1 dl víz
1/2 citrom reszelt héja
A málnás réteghez:
20 dkg málna
3-4 ek. víz
1 ek. cukor
1 kk. zselatin
Elkészítés:
A túrót, a porcukrot a vaníliás cukort és a citromhéjat alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és krémesre kikeverjük.
A zselatint feloldjuk a forróvízben és a túrós krémbe keverjük.
A tejszínt habbá felverjük és a túrós krémbe forgatjuk.
A málnát pici vízzel és a cukorral egy lábosban pár perc alatt összemelegítjük (villával szétnyomkodjuk közben hogy a szemek szétessenek). Mikor már meleg de még nem forró, beleszórjuk a zselatint, addig keverjük amíg feloldódik és lehúzzuk a tűzről. (Nem szabad felforralni!)
A málnás szószt a túrókrémmel váltakozva poharakba rétegezzük. A tetejét egy kanálka nyelével kicsit megkeverhetjük, hogy szép márványos legyen. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és alaposan lehűljön.