Egy régi megkopott szakácskönyvben találtam ezt a receptet. Ezen a rácsos linzer recepten csak annyit változtattam, hogy 1 citrom reszelt héját is a tésztába tettem.
Nagyon szuper omlós és puha a tésztája. Szuper választás ez a recept.
Rácsos linzer
Hozzávalók 6 főre:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 db tojás
1 kis pohárka rum
5 g fahéj
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
annyi tejföl amennyit felvesz
A töltelékbe:
40 dkg lekvár
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal, a tojással, a porcukorral, a sütőporral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a rummal és annyi tejföllel amennyit felvesz összegyúrjuk.
A tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéosztjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és az előkészített tepsibe simítjuk. Vastagon megkenjük lekvárral.
A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk bele a sütemény tetejét.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Megjegyzés:
Aki szeretné a rácsokat sütés előtt felvert tojással is lekenheti és megszórhatja egy kevéske kristálycukorral.
A tészta tökéletesen alkalmas arra, hogy előző nap összegyúrjuk és folpackba csomagolva a hűtőben pihentessük 1 napig, így remekül lehet vele előre dolgozni.
Kedves Marcsi! Tetszene a rácsos linzer recepted, csak azt nem írtad le a hozzávalóknál, mennyi tojás kell bele, vagy csak tojássárgája?
Kedves Gizella! Köszönöm az észrevételt, javítottam is 1db egész tojás kell a tésztába. 🙂