A nyári nagy melegben, finom, gyümölcsös desszertet készítettem sütés nélkül. Ez a szedres tiramisu, remek gyümölcsös, krémes desszert.Gyorsan összeállítható, csak azt kell kivárni, hogy alaposan lehűljön és az ízek összeérjenek.
Szedres tiramisu
Hozzávalók 6 főre:
500 g mascarpone
200 ml tejszín
3 ek. porcukor
A szedres réteghez:
20 dkg szeder
kb.50 ml víz
1-2 ek. cukor (ízlés szerint)
A rétegezéshez:
20 dkg szeder
1 cs. babapiskóta
A díszítéshez: (ízlés szerint)
szeder
100 ml tejszín
reszelt csokoládé
Elkészítés:
A mascarponet kikeverjük a porcukorral. A tejszínt habbá verjük, majd apránként a kikevert mascarponeba forgatjuk.
A szedret a cukorral és a vízzel pár perc alatt összeforraljuk. A szederszemeket egy villával nagyjából szétnyomkodjuk.
Előveszünk egy üvegtálat (vagy több kisebb poharat).
Belerétegezzük a mascarpones krémet a babapiskótával, amit a szedres sziruppal megöntözünk. A sorok közé friss szederszemeket is szórunk. Addig rétegezzük, míg tartanak a hozzávalók.
A felső réteg krém legyen, amit tetszés szerint tejszínhabbal, friss gyümölccsel, reszelt és olvasztott csokoládéval díszítünk. Pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta megpuhuljon.
Könnyű, gyümölcsös desszert.