Imádom a vékony piskóta, magas krém réteg kombinációt. Az Oreós Túró Rudi torta pont ilyen. Hamar elfogyott, egy morzsa sem maradt belőle. Szülinapra, ünnepnapra, családi ebéd megkoronázásaként egyaránt tökéletes választás.
Oreós Túró Rudi torta
Hozzávalók:
(24-26cm formához)
A tortalaphoz:
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1/2 sütőpor
1 dkg kakaó
2 db tojás
A krémhez:
50 dkg túró
2,5 dl tejföl
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
10 db oreo keksz
2 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
1 dl víz
A csokoládé ganache-hoz:
100 g csokoládé
1 dl tejszín
A díszítéshez:
2 dl tejszín
csoki ganache (vagy olvasztott csokoládé)
oreo keksz
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a krémet.
A túrót a tejföllel egy botmixer segítségével törjük össze, szinte krémesre. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.
Az oreo kekszeket tegyük egy zacskóba és húsklopfolóval vagy nyújtófával törjük darabosra/morzsásra. Ezután forgassuk bele a túrós krémbe.
A kihűlt piskótalapot helyezzük vissza a kapcsos tortaformába, majd simítsuk rá az oreós túrókrémet. Tegyük be a hűtőszekrénybe 2-3 órára (akár egy egész éjszakára) ami alatt teljesen megszilárdul.
A tejszínt egy lábosban felmelegítjük (de nem forraljuk fel) , majd lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. Folyamatosan kevergetjük, míg a csokoládé felolvad és fényes csokimázat kapunk. (1-1,5 evőkanálnyi mennyiséget tegyünk egy zacskóba, erre a díszítéshez lesz szükségünk)
A sűrű csokoládémázat a torta tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.
Tegyük a hűtőbe, hogy a csokis réteg megszilárduljon.
A tejszínt verjük fel kemény habbá és töltsük tetszés szerinti csillagcsővel ellátott habzsákba. Az oreo kekszeket egy recés kés segítségével vágjuk ketté.
A tortát vegyük ki a hűtőből és díszítsük ízlés szerint tejszínhabbal, oreo keksszel, majd a habrózsák tetejét a félretett csokoládé ganache-val.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tetszik, ki fogom próbálni,mutatós könnyű és finom !
Kedves Nelka! Köszönöm 🙂 Mi is nagyon szeretjük sima és Oreós formájában is. Ha lesz alkalmad írd majd meg, hogy milyen lett. Marcsi
Tetszik,könnyű és finom, mutatós torta kipróbálom!