Villámgyorsan elkészíthető ízletes és hűs őszibarack krémleves főzés nélkül. Nyári hőségben kedvünk sincs a tűzhely mellett álldogálni, és nem is kívánjuk a nagyon nehéz ételeket Ilyenkor életmentő lehet egy főzés nélküli finom leves. Nálunk nagy sikere volt.
Őszibarack krémleves főzés nélkül
Hozzávalók 4 főre:
1 kg érett őszibarack
1 csomag vaníliás cukor
2-3 dl tej
1 ek. görög joghurt
víz (opcionális)
citromlé
reszelt citromhéj
Levesbetétnek:
őszibarack
áfonyaszemek
tejszínhab
Elkészítés:
Az őszibarackokat meghámozzuk négybe vágjuk és a magok nélkül a turmixgépbe dobáljuk.
Ízesítjük vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal. Adunk hozzá még tejet, görög joghurtot és össze turmixoljuk. (Ha hígabban szeretitek, akkor egy kevés vízzel lazíthattok az állagán és ha gondoljátok még citromlével is megbolondíthatjátok.)
Mehet is a hűtőbe pár órára, hogy alaposan lehűljön.
Tányérba szedve, tejszínhabbal, áfonyaszemekkel és őszibarack gerezdekkel kínáljuk.