Ez a tiramisu tojás nélküli krémmel készül, így akinek fenntartásai vannak a nyers tojással az is bátran elkészítheti. Nagyon finom.
Tiramisu tojás nélküli krémmel
Hozzávalók 6 főre:
50 dkg mascarpone
20-25 dkg babapiskóta
7-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
4 dl tejszín
2 dl erős kávé
1-2 ek. rum (vagy 1,5 tk. rumaroma)
A tetejére:
kakaópor
Elkészítés:
Lefőzzük a kávét.
A tejszínt félig felverjük, úgy, hogy lágy habot kapjunk belőle.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tejszínt, és félretesszük.
A lefőtt kávéhoz hozzákeverjük a rumot (vagy rumaromát). A babapiskóta felét megmártjuk a rumos kávéban, majd egy tetszőleges tál aljába szorosan egymás mellé letesszük őket.
Rásimítjuk a mascaprones krém felét, majd újra egy sor kávéban meghempergetett babapiskóta következik. A tetejére simítjuk a maradék krémet, majd hűtőbe tesszük pár órára, de a legjobb ha egy éjszakát pihen.
Tálalás előtt kakaóporral díszítjük.