A kaszinótojás az egyik legkedveltebb hideg étel szilveszterkor, de ízletes hidegtálak készíthetőek húsvétra vagy baráti összejövetelekre is.
Sűrű tartármártással leöntve is tálalhatjuk.
Eltarthatósága hűtőben maximum 2 nap, így fogyasztás előtt maximum 1 nappal célszerű elkészíteni.
Kaszinótojás
Hozzávalók 4 főre:
10 tojás
1 kávéskanál mustár
5 dkg vaj vagy margarin
3 evőkanál majonéz
só, bors
Elkészítés:
A tojásokat vízben keményre főzzük. (forrástól számítva 10 perc alatt) Megpucoljuk, és félbevágjuk őket.
A sárgájukat kiszedjük a fehérjéből és egy tálba tesszük.
A még langyos tojássárgákhoz hozzákeverjük a mustárt, a puha vajat, a majonézt, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A tojássárgás krémet visszatöltjük a tojásokba, majd lila hagymával, újhagymával díszítjük.