Zsenge zöldségekből isteni finom salátát készítettem. Tavasszal és nyáron a grillezések alkalmával mindig készítek egy adaggal a sültek mellé.
Az édességén a mézzel ízlésünk szerint változtathatunk.
Tavaszi Amerikai káposztasaláta
Hozzávalók 6 főre:
1 kisebb fej fejeskáposzta
2 db sárgarépa
1 közepes fej lilahagyma
1 csokor retek
1 csokor újhagyma
2 tk. só
Dresszing:
20 dkg tejföl
20 dkg majonéz
1 tk.fehérborecet
2 ek. méz
őrölt bors ízlés szerint
1 kk. só
Elkészítés:
A káposztákat vékonyra felszeleteljük vagy legyaluljuk. A sárgarépát megtisztítjuk és durvára lereszeljük és a káposztához adjuk. A hagymát megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Megsózzuk és állni hagyjuk.
A dresszing hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük. Zöldségekhez adjuk és összekeverjük.
A retket és az újhagymát felszeleteljük és a salátához adjuk, beleforgatjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Sültek mellé kiváló!