Mediterrán jellegű hagyományos görög étel a görög saláta. Nekem az egyik kedvencem, de csakis olívabogyó nélkül, én tipikusan azaz ember vagyok aki még a pizzáról is lepiszkálja, ha van rajta. De hát nem szeretheti mindenki.
Görög saláta
Hozzávalók:
1-2 db kígyóuborka (méretétől függően)
5 db paradicsom
1-2 fej lilahagyma
jégsaláta (elhagyható)
20-30 dkg feta sajt
olíva olaj
oregano
olívabogyó (nálam ez kimarad mi nem szeretjük)
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén felkockázzuk és az uborkához keverjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott feta sajtot és a felkarikázott lilahagymát, és a fekete vagy zöld olívabogyót (aki szereti).
Meglocsoljuk pici olíva olajjal és megszórjuk oreganoval. Ízlés szerint pici sót és borsot is adhatunk hozzá. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt kézzel tépkedett salátaleveleket is keverhetünk bele. Akár így magában, de sültek mellé is tökéletes.