Nagyon egyszerű receptről van szó, amit egy kis csirkemellel, főtt tojással és baconnel turbóztam fel. A zöldségek ízlés szerint variálhatók, az eredeti receptben viszont csak saláta szerepel.
Cézár saláta
Hozzávalók 4 főre:
1 db csirkemell (egész, filé)
ízlés szerinti fűszer
só
1 fej saláta – jég vagy vegyes salátalevél
koktél paradicsom (elhagyható)
lila hagyma (elhagyható)
2-3 db tojás
uborka (elhagyható)
A saláta betéthez:
zsemlekocka
vaj
fokhagyma
10 dkg bacon
A Cézár öntethez:
25 dkg tartár mártás
0,5 gerezd fokhagyma
5 g parmezán
Elkészítés:
A tojást megfőzzük. Meghámozzuk és felszeleteljük.
Az öntet hozzávalót egy tálban összekeverjük.
A zsemlekockákat serpenyőben, kevés vajon és zúzott fokhagymán megpirítjuk. Tálalásig félretesszük.
A bacont apró kockákra vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük.
A csirkemellet fűszerezzük és vékonyan kiolajozott serpenyőben aranyszínűre sütjük. (de süthetjük a bacon kisült zsírján is)
Egy tálba halmozzuk a saláta leveleket a negyedbe vagy félbe vágott paradicsomokat a felszeletelt uborkát, és a lilahagymát.
Meglocsoljuk az öntettel, majd rápakoljuk a tetszés szerint felszeletelt tojást, és a csirkemellet.
Megszórjuk a pirított baconnel és a ropogósra pirított zsemlekockákkal.
Ízlés szerint parmezán sajtot is reszelhetünk a cézár saláta tetejére.