Ha torta receptet kerestek húsvétra, ne menjetek tovább, mert itt az egyik legfinomabb répatorta, ami ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Nálunk a húsvét répatorta nélkül nem lehet teljes, a családban mindenki nagyon szereti, így többféle receptet is kipróbáltam már, és hoztam is nektek.
Ez is egy variáció, melyet bátran ajánlok Nektek kipróbálásra.
Bögrés répatorta citromos túrókrémmel
Hozzávalók 8 főre:
1,5 bögre liszt
1 tk. só
2 tk. fahéj
2 csomag sütőpor
4 db tojás
1 bögre étolaj
1,5 bögre cukor
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg dió vagy mogyoró
10 dkg mandula
50 dkg sárgarépa
A krémhez:
20 dkg natúr krémtúró
2 dl habtejszín
2 ek. porcukor
1 db citrom reszelt héja
1/2 db citrom leve
Elkészítés:
A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport egy tálban összekeverjük.
A tojást, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel összedolgozzuk. Ezután egy fakanállal összekeverjük a lisztes és a tojásos keveréket.
Hozzáadjuk a darált vagy durvára vágott diót és a mandulát. A répát lereszeljük és a tésztához adjuk.
Az újra összekevert masszát sütőpapírral bélelt, vagy kiolajozott-kilisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. (akkor jó, ha a torta tetejét megnyomva a tészta rugalmasnak tűnik).
A natúr krémtúrót a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Apránként beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk a krémet.
A kihűlt torta tetejét ízlés szerint feldíszítjük a krémmel, majd díszítjük durvára vágott dióval, mandulával, reszelt citrushéjjal.
Díszítés nélkül napokig eláll, és friss marad.
Megjegyzés:
Ízlés szerint mazsolát vagy kandírozott narancs és citromhéjat is süthetünk a tésztába.