A házi vaníliapudingot elkészíteni egyszerűbb, mint gondolnánk. Tényleg nem kell megijedni a főzéstől, és az eredmény biztosan elkápráztatja majd azokat akiket megkínálunk vele. Vaníliapuding bogyós gyümölcsökkel feldobva pedig igazán mennyei. Próbáljátok ki ha tehetitek.
Vaníliapuding bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók 2-3 főre:
1 db vaníliarúd (vagy egy kiskanál vanília esszencia)
3 ek. cukor
1 csipet só
2 dl habtejszín
3 dl víz
3 dkg étkezési keményítő
1 marék vegyes bogyós gyümölcs
Az erdei gyümölcsös öntetez:
10 dkg vegyes erdei gyümölcs
1 ek. cukor
3 ek. víz
Elkészítés:
Ha vaníliarudat használunk akkor azt hosszában egy hegyes és éles kis késsel metsszük fel, és kaparjuk ki a belsejéből a magokat.
A vaníliamagokat (vagy a vanília esszenciát) tegyük egy főzőedénybe, adjuk hozzájuk a cukrot, a csipet sót, a tejszínt és 2 dl vizet. Melegítsük össze, de vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel.
A maradék vízben keverjük el csomómentesen az étkezési keményítőt, majd öntsük a többi hozzávalóhoz a főzőedénybe, és folyamatos keverés mellett addig forraljuk, amíg az étkezési keményítőtől krémesre besűrűsödik.
Vegyük le a tűzhelyről, és a felét osszuk el 2-3 pohár aljában. Szórjuk meg mirelit (vagy friss) bogyós gyümölcsökkel majd fedjük be a maradék pudinggal. Tegyük a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.
Az erdei gyümölcsös öntethez a gyümölcsöket tegyük egy főzőedénybe adjuk hozzá a cukrot és a vizet. Pár perc alatt melegítsük össze, hogy a gyümölcsökk éppen csak egy picit össze essenek és szép piros levet engedjenek.
A hideg pudingokat a meleg (vagy hideg) gyümölcsszósszal tálaljuk.