Könnyű nyári desszert sütés nélkül. Diétázók cukor helyett nyírfacukorral, eritrittel is elkészíthetik. A nagy nyári melegben mindig jól jön egy hűsítő gyümölcsös finomság, főleg egy kiadós főétel után.
Áfonyás joghurthab
Hozzávalók:
500 g natúr görög joghurt
2 csapott ek. zselatin (Horváth Rozi)
50 ml víz
100 ml habtejszín
50 g áfonya
3 ek. porcukor
A díszítéshez:(opcionális)
tejszínhab
áfonya
reszelt csokoládé
Elkészítés:
A zselatint egy tálkába öntjük, majd ráöntjük a felforrósított vizet és addig kevergetjük amíg teljesen feloldódik.
A joghurtot a tejszínnel, a porcukorral (vagy a mézzel) és az áfonyával feltesszük a tűzre alacsony lángon melegíteni.
Amikor langyos, egy botmixer segítségével egyneművé dolgozzuk, így lesz szép, halvány lilás színe.
Hozzáadjuk a feloldott zselatint, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, és még pár másodpercig keverjük a botmixerrel, hogy kicsit habos állaga legyen.
Poharakba adagoljuk és 2-3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt ízlés szerint tejszínhabbal, áfonyával, csokoládé reszelékkel díszítjük.